1-2 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

Raku og yoga i december

Arrangør:Skibsted Yoga
Placering:Hurup Thy
Fra:5/12/2020 kl. 10:00
Til:12/12/2020 kl. 17:00
EVENT ER AFHOLDT
Antal visninger:534

Om begivenheden
På kurset får du mulighed for at afprøve den japanske måde at brænde keramik på - raku.Du vil også få en indføring i grundlæggende formgivningsteknikker og glasering, og vi afrunder med at Raku-brænde leremnerne. Raku-brænding er brændingsform, der bringer dig meget tæt på processen. Vi er udenfor, vi mærker varmen fra ilden, og vi er i tæt kontakt med processen – en skøn oplevelse i sig selv. Og efter kurset vil du have glæden ved at kunne tage din egen smukke keramik med hjem.

Arbejdet med ler og formgivning af ler er aktiviteter, der kræver en stor grad af nærvær og også lidt fysik. Derfor har vi valgt, at der i løbet af kurset er mulighed for at komme helt ned i kroppen gennem meditations-vandring og yoga, så du kan komme ud af hovedet og ned i kroppen, så du kan frisætte dit kreative potentiale på bedste vis.

Selve kurset afholdes i et meget naturskønt og fredeligt område – i Thy midt i naturen. 

Program Dag 1- lørdag d. 5. december,

10-17.00 Introduktion til formgivning
10-13: Introduktion til modellering. Demonstration af forskellige modelleringsteknikker, pladeteknik og pølseteknik. V. Jane.
13-15.00: Frokost og pause: Dejlig nærende frokost og mulighed for meditations-vandring i området. V. Karen Louise.
15-17.00 Eftermiddag: Kvætsnig, hvor du trykker leret ned i en form. Der vil være forskellige gipsforme, der kan bruges til kvætsnig, og du må også gerne medbringe dine egne. V. Jane. 
Om aftenen kan du enten køre hjem, eller du kan overnatte på Skibstedgaard. Der er adgang til workshopområdet, så du kan fortsætte din formgivning om aftenen, hvis du ikke har fået nok om dagen

DAG 2 – Søndag d. 6. december, 9-16.00 Introduktion til dekoration og klargøring til forglødning
9-10.00 Mulighed for morgenyoga, v. Karen Louise
10-13: Introduktion til dekorationsteknikker. Vi dekorerer vores emner, v. Jane.
13-14: Frokost / pause
14-16: Dekoration og klargøring til forglødning af dine ting, v. Jane. Jane forgløder leremnerne i keramikovn mellem de to dage.

Dag 3 - Søndag d. 12. december, 10-16 Raku-brænding
10-12: Vi glaserer/dekorerer de forglødede leremner. Jane viser forskellige teknikker. Der arbejdes med en række forskellige rakuglasurer – se billede.Ovnen tændes - og den første prøvebrænding sættes igang.
12-13: Frokost
13-16 Raku-brænding. En brænding foregår i en olietønde, som er foret med keramisk filt. Når glasuren er brændt tager Jane emnerne (der kan være ca. 6-7 ad gangen) op og lægger dem i en zinkbalje med savsmuld. Her bliver det så dit job at kaste savsmuld på, som farver krakeleringerne sorte, og hvor der måske kommer en effekt med kobber. Brændingstiden er højst 30 minutter og liggetiden i savsmuld ca. 10-15 min, og dernæst bliver kreamikemnerne kølet ned med vand i et par minutter.En Raku-brænding er lidt ’ude af kontrol’, hvad angår farverne, og man ved aldrig helt, hvad der kan ske med farverne, men det er præcis det, der gør det så levende og spændende. 

Hvad koster det?
Prisen for hele kurset er 1.550 kr. Prisen er inklusive frokost med vintersalater, brød og suppe. Derudover er der adgang til frugt, te, probiotiske drikke, og hvad vi nu ellers finder på i løbet af kurset. Det meste af maden er hjemmelavet og de fleste råvarer lokale.Stentøjsler (hvid, rød, lava etc.) og glasur tilkøbes. Der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange emner, du må lave, men de fleste skal forvente et forbrug af ler og glasur, der løber op på mellem 200 og 300 kr. 

Hvor foregår det?
Kurset afholdes i Thy ved Limfjorden på Skibstedgaard, der ligger meget naturskønt i et Natura 2000 område lige ved skov, hede og fjord. Selve undervisningen afholdes i Bakkehuset, der er Skibstedgaards hyggelige kursushus, der ligger med dejlig udsigt over fjord og bredning. I kursushuset er der dejlige lyse, store kursusrum og en kæmpe terrasse og beskyttet gårdrum, hvor vi kan trække ud, hvis decembervejret tillader det. I kursushuset har du også adgang til en drejeskive, hvis du har lyst til at prøve at dreje, mens du er her.

Hvis du vil overnatte mellem lørdag og søndag, så koster det 250 kr. for et delt dobbeltværelse / 350 for enkeltværelse. Alle værelser er rummelige og individuelt indrettede. Linned kan medbringes eller lejes for 75,-
Morgenmad kan bestilles for 75 kr.

Hvad består forplejningen af?
Maden på Skibstedgaard er hjemmelavet med fokus på lokale årstidsbestemte råvarer. Du må gerne angive, hvis du er vegetar/veganer/ har allergier ved tilmelding. 

Dine undervisere
Jane Klostergaard er professionel kunsthåndværker med mangeårig undervisningserfaring, og hun har eget værksted på Djursland. Læs mere om Jane på www.janeklostergaard.dk

Karen Louise Erichsen er yogalærer. Læs mere om Karen Louise på www.skibstedyoga.dk. Hun driver derudover Skibstedgaard, hvor kurset afholdes. Læs mere på www.skibstedgaard.dk. 

COVID-19
Kurset er tilrettelagt, så vi kan overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derudover er stedet, hvor kurset afholdes meget rummeligt og med gode uderum, så vi sagtens kan opretholde social afstand, mens vi er her. I kan kun booke dobbeltværelse, hvis I ankommer 2 sammen til kurset – altså kan du på nuværende tidspunkt ikke booke dobbeltværelse og blive placeret med en fremmed. Derudover sørger vi naturligvis for rigeligt med håndsprit og lignede. Hvis sundhedsmyndighederne atter skærper kravene på en måde, som vi ikke kan imødekomme her, så aflyser vi kurset – og du får dine penge fuldt retur. 

Tilmeldig
Tilmeld dig online på https://www.skibstedyoga.dk/events/raku-og-yoga-i-december eller hos klostergaardjane@gmail.com eller på karenlouise@skibstedgaard.dk. Betaling kontant eller på mobilpay 24974798.  


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger