1-2 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

5-DAGES SOMMER RETREAT – YOGA, NATUR, MEDITATION, BÆREDYGTIGHED

Arrangør:Simon Vittus Jasper Hansen
Placering:Samsø
Fra:14/7/2021 kl. 12:00
Til:18/7/2021 kl. 13:30
EVENT ER AFHOLDT
Antal visninger:433

VELKOMMEN

Et af hovedformålene med dette retreat er at vise veje til, hvordan det er muligt at forene det at være i naturen med det at praktisere yoga, mindfulness og meditation. Når vi tager yoga og/eller meditation med ud i naturen befrugtes vores praksis af naturen. Praksis næres af naturen på måder, som ikke sker, når man praktiserer indendørs. Det samme gælder vores naturoplevelser: Vi får en anden kontakt til naturen, når vi tager praksis med derud. Det andet hovedformål med retreatet er at forsøge at gøre forbindelsen til naturen stærkere. Jo mere forbundet vi føler os til naturen jo mere vil vi være motiveret til at passe på den og derfor handle mere bæredygtigt. Basalt set handler retreatet om at kultivere det sted inde i os, som er naturligt motiveret til at gøre noget godt: Noget godt for en selv, noget godt for naturen, og noget godt for det fællesskab man er en del af. Selve naturen omkring Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, er en ideel ramme til formålet, med smuk natur, dejlige have-områder og 12 min gang til havet.

 

 

MINDFULNESS, MEDITATION OG AFSPÆNDING

Som ovenfor nævnt, vil vi arbejde med natur-baserede måder at praktisere meditation på. Meditations-delen på retreatet baserer sig primært på de fire elementer: jord, vand, ild, luft. Vi vil dog også anvende mere basal mindfulness og meditation. Og i sidste instans vil vi forsøge at lade denne mere basale mindfulness og meditation hænge bedre sammen med naturen og elementerne. Man vil altså modtage inspiration til, hvordan man fremadrettet kan lade sin eventuelle mindfulness/meditations-praksis befrugtes af de teknikker og værktøjer, vi anvender på retreatet. Eftersom vi kommer til at være meget udendørs, vil den meditative del også have fokus på det energetiske aspekt. Dette gør vi dels i meditative øvelser, der direkte adresserer kroppens energi-system og chakraer. Dels arbejder vi med healing. Den type af healing, vi anvender, kan absolut alle være med til, og den kræver ingen forudgående erfaringer med healing.

 

 

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Her har vi ekstra fokus på 3 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) At udføre øvelserne med mere korrekthed. 3) At blive længere i stillingerne, sådan at bl.a. styrke-elementet fremhæves. Vi anvender altså en holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels, at få mere ud af yogaen, da mange af ens dårlige vaner afbrydes. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans bruger vi for så kroppen får lov at bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for også at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

 

MÅLTIDER

Alle deltagere er med til at forberede og lave maden på dette retreat: Vi spiser og laver simpel, lækker, nærende, vegetarisk kost. Et af formålene med denne ramme er, at det bliver muligt at holde prisen på retreatet nede. Et andet formål er, at det bliver muligt at træne nærværs-elementet i daglige gøremål, og derved sikre den nødvendige grounding, som er elementært for retreat-praksis. Rammerne og planlægningen omkring al madlavning varetages af mig og en eller flere madansvarlige hjælpere.

 

PROGRAM

FØRSTE DAG

10:30 Ankomst på Mellem-Rummet (det er evt. muligt at ankomme dagen før. Aftal selv med retreat-stedet)

12 Frokost

13-18 Undervisning og praksis

19 Middagsmad

20:30-21/21:30 Aftensession

 

ANDEN, TREDJE OG FJERDE DAG

7-8:30 Morgenpraksis

9 Morgenmad

10-12:30 Undervisning og praksis

13:30 Frokost

15-17 Undervisning og praksis

18 Middagsmad

19:30-20/20:30 Aftensession

 

FEMTE DAG

7-8:30 Morgenpraksis

9 Morgenmad

10-13:30 Undervisning og praksis

 

 

PRIS

Deleværelse: 4400 kr. (store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn. Antallet varierer pga. varierende deltagerantal)

Dobbeltværelse: 5200 kr. (hvis man ønsker kun at bo 2 personer sammen. Sengene på dobbeltværelserne kan både være samlede og adskilte)

Enkeltværelse: 5400 kr.  

Overnatning i eget telt: 3600 kr.  

Pris for maden er 600 kr., som betales sammen med retreatet.

 

TILMELDING OG BETALING (OBS: LÆG MÆRKE TIL NY BETALINGS PROCEDURE)

For tilmelding send en mail til: simonvjh@gmail.com. Oplys her dit fulde navn og telefonnummer, og om du ønsker dobbelt-, enkelt- eller deleværelse. Når du har fået tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages: Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Enten i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetales et depositum på kr. 2000 samtidig med din tilmelding. Restbetaling skal ske senest 10 dage før retreat start. Ellers betales hele beløbet i én rate. Du kan se vilkårene her: https://simonvjhansen.dk/praktisk/

 

 

TRANSPORT OG FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)

Retreatet løber fra onsdag d. 14. juli-søndag d. 18. juli. Retreatet starter onsdag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 13:30. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou.

 

Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår onsdag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 15:45. Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, ligger 5 km fra Sælvig Havn.

 

Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

 

 

MEDBRING DETTE

Du skal medbringe udstyr med til udendørs-praksis. En yoga-måtte, der kan tåle at komme ud, en pude til at meditere på, som giver 15-30 cm cm højde, når du sidder på den. Og et tæppe til afspænding. På Mellem-Rummet er der ALT udstyr til den indendørs praksis. Men dette udstyr må IKKE tages med ud. Derfor er det vigtigt, at du medbringer dit eget. Du skal herudover have en notesbog og kuglepen med, da vi evt. vil arbejde med skriftlige refleksioner. Badetøj efter behov.  Håndklæde og sengelinned findes på Mellem-Rummet, og er med i prisen.

 

FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

Hvis retreatet, fx pga. force majore, eksempelvis ændringer mht. corona, ikke skulle være muligt at gennemføre, findes en ny dato for afholdelse af retreatet. Der tages også forbehold for andre ændringer. Hvis man ikke kan på den nye retreat-dato, kan man frit tilmelde sig et andet retreat. Jeg har årligt mange retreats, og der vil derfor regelmæssigt være lejlighed til komme med. Betalingen refunderes derfor ikke ved aflysning, men kan frit bruges på ethvert andet retreat, hvor der er plads.

 

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

HJEMMESIDE
simonvjhansen.dk/

KOMMENDE RETREATS OG KURSER
simonvjhansen.dk/retreats-og-kurser/

HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER

https://simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/

FACEBOOK-SIDE, HVOR JEG DELER ALLE EVENTS OG INSPIRATION FRA VISDOMS-TRADITIONERNE
https://www.facebook.com/simonvittusjasperhansen/


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger