1-2 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

4-dages nytårs retreat på Mors med mindfulness, yoga og meditation | 30. december 2021 - 2. januar 2022

Arrangør:MUNONNE - Simon Vittus Jasper Hansen
Placering:Nykøbing Mors, Danmark
Fra:30/12/2021 kl. 10:00
Til:2/1/2022 kl. 14:00
EVENT ER AFHOLDT
Antal visninger:513

Vi vil på retreatet benytte nytåret som en lejlighed til fordybelse og fællesskab. Og der vil også blive plads til fejring af selve nytårsaften (se program nedenstående).  Nytåret er en god lejlighed til at se tilbage og afklare året, der er gået. Og samtidig se frem mod det år, der venter lige forude.

​Herudover vil vi fejre selve nytåret, dvs. d. 31. december, med nytårs-middag og et lille ritual/praksis-sekvens, som løber frem mod midnat. Herudover vil vi arbejde med den ramme og det formål, som altid udgøres af et retreat: Nemlig at få mere kontakt til sin kerne, og de resurser, der ligger dér. Både helt nybegyndere og mere erfarne kan være med på retreatet.
 
FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER
Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Og den hatha yoga, vi anvender har ekstra fokus på 2 områder:
1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt.
2) Dels at udføre øvelserne med mere korrekthed. Dvs. vi anvender en såkaldt holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels at få mere ud af yogaen på et fysiologisk plan, da mange af kroppens dårlige vaner afbrydes og erstattes af mere hensigtsmæssige vaner. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte.

Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans og fri bevægelse bruger vi, så kroppen kan bevæge sig kreativt og ”ude af form”.

Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.
 
MINDFULNESS, MEDITATION, AFSPÆNDING
Den meditative praksis på dette retreat har tre hjørnesten.

1) Basal mindfulness. Mindfulness er en træning i at være til stede nu og her. Og at møde alt med accept. Denne praksis vil vi benytte igen og igen. Kodeordene er nærvær og afspænding. Dvs. vi vil arbejde med at træne vores evne til nærvær; men på en afspændt måde. Afspændingen er det andet kodeord i mindfulness-praksis. Vi kommer også til at beskæftige os med den basale teori og viden om mindfulness-praksis.

2) Den anden hjørnesten i det meditative kommer fra den grundmodel, Jes Bertelsen har anvist for meditativ praksis, kaldet femkanten. Dette er en model, som påpeger, at for at vores meditation skal blive så gunstig og balanceret som muligt, bør den indeholde brug af følgende fem indgangs-veje: Kroppen, åndedrættet, hjertet, bevidstheden og det kreative.

3) Den tredje hjørnesten består af energiarbejde, som indbefatter arbejde med chakraerne og hele kroppens energisystem. Energikrops-arbejdet er et meget anvendeligt system – også for helt nybegyndere. Det kræves derfor ingen forudgående kendskab til hverken chakraer eller healing. Når vi øger kontakten til energisystemet, øger vi samtidigt kontakten indadtil; mod vores kerne essensen. Derudover er der en stor og dyb afspænding i energiarbejde.

PROGRAM
TORSDAG
10:00-13:00 Undervisning og praksis (Det er som regel muligt at ankomme dagen inden. Dette aftales direkte med retreat-stedet)
13:30 Frokost
15-18 Undervisning og praksis
18:30 Aftensmad
20-20:30/21:00 Undervisning og praksis (30-60 minutter)

FREDAG
8 Morgenmad
10-13:00 Undervisning og praksis
13 Frokost
16-18 Undervisning og praksis
18 Nytårsmiddag med mulighed for dronningens nytårstale (Man bliver så længe man vil til middagen, hvorefter vi mødes 22:30)
22:30-00:30 Undervisning med lille nytårs ritual/praksis-sekvens, champagne m/u alkohol, meditation og dans

LØRDAG
8 Morgenmad
10:00-13:00 Undervisning og praksis
13:30 Frokost
15-18 Undervisning og praksis
18:30 Aftensmad
20-20:30/21:00 Undervisning og praksis (30-60 minutter)

SØNDAG
8 Morgenmad
10-14:00 Undervisning og praksis
14 The, kaffe og snacks, og afrejse fra Duegaarden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger