1-3 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

Stilheden i orkanens øje - klassisk mindfulness retreat med chakra-systemet som baggrund

Arrangør:Simon Vittus Jasper Hansen
Placering:Nørre Snede
Fra:29/3/2024 kl. 12:00
Til:31/3/2024 kl. 13:30
EVENT ER AFHOLDT
Antal visninger:167

At være i orkanens øje er et billede på, hvad mindfulness handler om: nemlig at kunne holde kontakt med stilheden i stormen, midt i al sindets og livets kaos, og op- og nedture: Gradvist at lære at identificere sig mere med det, der altid er stille, end med det, som er i storm og uvejr. Herudover er det at være i orkanens øje også et godt billede på, hvordan vi på en mere integral måde kan praktisere mindfulness i vores moderne vestlige liv: Nemlig som øjet i orkanen. Det er næppe forventeligt – og måske heller ikke ønskværdigt – at vores liv, vores arbejdsliv, vores relationelle liv, vores følelser etc. bliver mere rolige og mere stille. Så meget desto vigtigere er det at lære at benytte sig af og leve med kontakt til stilheden i centrum – øjet i orkanen. Som altid er at finde, hvis bare vores praksis er stærk nok.

 

Retreatet er desuden helliget de dybere og spirituelle aspekter af mindfulnesspraksis. Det vil derfor være en fordel, men et ikke krav, at man har forudgående kendskab med at praktisere mindfulness.

 

At være i orkanens øje er som at skabe rum til sig selv: Et rum, hvorfra man med større overblik og mere præcision kan iagttage sig selv og verden – og derfor træffe langt bedre beslutninger. Præcision og gode beslutninger træffer vi sjældent, når vi bliver hvirvlet ind i stormen.

 

At være i orkanens øje er hvile; er afspænding. Er et spirituelt åndehul, hvor vi kan trække vejret på en mere bekymringsfri og ubesværet måde. Lethed.

 

At være i orkanens øje er at skabe et rum, hvor andre kan træde ind. Og få ro, nærvær og venlighed. At være i orkanens øje er at være et sted, hvorfra vi kan regenerer og komme til os selv igen. Et sted for healing.  

 

Klassisk og integrativ mindfulness

At være orkanens øje vil ideelt sige, at vi kan være med det hele: Dvs. der er intet i orkanen, der kan vælte os af pinden. Ideelt set. Reelt falder vi hele tiden ud; ud i stormen. Men vi kan så også hele tiden søge tilbage til øjet i orkanen. Hvilket er en central del af retreatets omdrejningspunkt. Det at forsøge at være med det hele – alt der findes i orkanen – inviterer i sig selv til en form for integral mindfulness. At være med intense følelse. At være med både det gode og det dårlige, det høje og det lave. Det lyse og det mørke. At være med den energi, der kommer fra rodcenteret; den, der kommer fra hara, fra solar plexus osv. Vi vil således bruge chakra-systemet som et kort over de områder – vores egen helhed – som vi skal være mindful på; og som faktisk netop er de områder, som skaber selve orkanen. Retreatet fungerer altså også som en delvis introduktion til chakra-systemet. Og viser derfor veje til, hvordan disse to tilsyneladende forskellige praksisveje – mindfulness og chakra-meditation – kan kombineres med stor frugtbarhed til følge. 

 

Det vil være en fordel at have læst bogen Det usynlige i helbredelse af Helen Gamborg; uanset om man er ny eller gammel ift. at arbejde med chakra-systemet,

 

PROGRAM

FREDAG

12 Frokost

13-18 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20-20:30/21 Aftenundervisning

 

LØRDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:00 Morgenmad

11-13 Undervisning og praksis

14 Frokost

PAUSE

16-18 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20-20:30/21 Aftenundervisning

 

SØNDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:00 Morgenmad

10:30-13:30 Undervisning og praksis

 

INDLOGERING

Der er fem værelser på kursusejendommen og nabogården. De resterende deltagere bliver indlogeret i enkeltværelser hos fastboende på Vækstcenteret, som ligger 1-2 minutter i bil, og ca. 10-15 minutters gang fra kursusejendommen. Det er muligt for alle at få enkeltværelser.

 

Prisen for retreatet er 2700 kr. Hertil kommer 1000 kr., som dækker fuld forplejning og logi.   

 

ADRESSE

Retreatet afholdes i Dansk Familie Terapeutisk Instituts (DFTI) gamle kursus lokaler i Nørre Snede. Rørbækvej 20, 8766 Nørre Snede.  

 

TILMELDING BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com; og fortæller, hvilken værelsestype, du ønsker. Hvis du får tilsagn om, at der er pladser, skal betalingen foretages. Betaling foregår i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du ved bekræftelse på, at der er flere pladser, 1500 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. MobilePay til 629102 (Mindful Momentum). Eller til geg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Tilmelder man sig senere end 14 dage før retreat start, betales beløbet i én rate).

 

 

YDERLIGERE INFO OG KONTAKT

https://simonvjhansen.dk/


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger