Leveringstid: 1-2 hverdage
GRATIS fragt & retur på tøj
60 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

Hvordan vælger man sin yogamåtte?

Her er et par eksempler på hvad vi anbefaler af yogamåtter til vores kunder:

Til begynderen der ikke har dyrket yoga før, som gerne vil have en god standard yogamåtte: Warrior yogamåtten, Studio yogamåtten eller Warrior PLUS.

Til den miljøbevidste yogaudøver (begynder som øvet): TreeMat, SureGrip Mat, Evolution yogamåtte, Evolution Yogamåtte Deluxe eller ECO yogamåtten.

Til den let-øvede/øvede yogaudøver som gerne vil have det bedste tilbehør til sin yoga praksis: TreeMat, SureGrip Mat, Evolution yogamåtte, Evolution Yogamåtte Deluxe eller ECO yogamåtten.

Til mere rolig og afslappende træning med mange liggende øvelser anbefaler vi Yogamadras - 100% økologisk, Uldmåtten eller Studio Yogamåtte - Ekstra bred.

Til gravide anbefaler vi Yogamadras - 100% økologisk, Uldmåtten eller Studio Yogamåtte - Ekstra bred.

Til Power- og astanga yogafolk: Treemat, SureGrip Mat, Eco yogamåtten, Powermåtte, Yogamåtte i bomuld eller Yogamåtte økologisk bomuld.

Til rejsende yogafolk: Evolution yogamåtte (vejer 1000 gram), SureGrip Travel Mat (vejer 1100 gram) eller Travel yogamåtte (vejer 650 gram).

Om materialer

a) Tør naturlig gummi - Dette er et andet nyt materiale til yogamåtter som bl.a. vores populære TreeMat er kendetegnet ved. Tør naturlig gummi kommer fra "Havea Brasilienses"-træet og er derfor en bæredygtig ressource. Materialet giver en super god skridsikkerhed og er desuden yderst slidstærkt; du har med andre ord måtten i mange år. Naturlige gummimåtter kan også laves uden lim hvorved man undgår opløsningsmidler. Dette er omtrent så miljøvenligt som en yogamåtte kan blive - men læg mærke til om der er brugt genbrugsgummi (som kommer fra bildæk) som fyld og check hvad det indre materiale er. TreeMat er udelukkende lavet af naturlig gummi og en 100 % bomulds indre som også er naturlig og biologisk nedbrydelig.
b) Latex. Ligesom tør naturlig gummi kommer latex fra "havea brasiliensis" træet og er nedbrydeligt. Det er et godt materiale, specielt fra et økologisk perspektiv, selvom der er folk der er allergiske overfor latex og det er svært at lave en holdbar måtte af latex. Man skal også være opmærksom at der både er naturlig og syntetisk latex og at nogle producenter bruger lim til at samle lagene af latex gummi med lærredslaget og lim kan indeholde opløsningsmidler.
c) TPE - dette er ofte rost som det nye økologiske materiale til yogamåtter og det er også godt men ikke perfekt! TPE (Thermo Plastic Elastomer) er en form for syntetisk gummi og er lavet af petro-kemikalier og er derfor ikke bæredygtigt. TPE er til gengæld nedbrydeligt (ikke biologisk nedbrydeligt) og dets råmateriale er genanvendeligt så produktionsoverskud kan genbruges. I brug har TPE rigtigt godt greb og god støtte og materialet ser godt ud og føles rart. Det er vigtigt ikke at efterlade en TPE måtte i solen da dette vil tørre måtten ud og vil ødelægge måtten.
d) PVC - den største kritik af PVC er at det indeholder Vinyl Chlorid og ikke er nedbrydeligt. Det giver derimod ofte det bedste holdbarhed, skridsikkerhed, få allergi tilfælde, farve stabilitet og også vigtigt: intet kan slå PVC på prisen - det er billigt. Dog er der god og dårlig PVC - noget PVC indeholder tungmetaller, blødgørere og AZO farver og disse kan være farlige både for mennesker og miljø.
e) Øko-Tex testet PVC. Yogaudstyr.dk's studio yogamåtte var den første yogamåtte der blev testet for skadelige stoffer i hud kontakt efter Øko-Tex niveau 1 - måtterne blev testet som sikre til baby-brug (det er den samme test der laves på sutter). Denne type PVC er sikker for mennesker og bedre for miljøet og det er værd at betale lidt ekstra for.

Vi håber at det ovenstående er informativt og kan hjælpe dig med at vælge en måtte der passer til dig. Der skulle også være noget for enhver. For at se udvalget af yogamåtter klik her.