2-4 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

Selv-omsorg, empati og medfølelse - Hjertets Potentialer

Arrangør:Simon Vittus Jasper Hansen
Placering:Samsø
Fra:4/3/2022 kl. 12:00
Til:6/3/2022 kl. 13:30
EVENT ER AFHOLDT
Antal visninger:1003

Vi vil tage udgangspunkt i disse tre følelser og evner, som alle mennesker er født med, men som vi også alle sammen via træning kan få mere gavn af og blive bedre til at anvende: Nemlig evnen til at drage omsorg og handle selv-omsorgsfuldt. Den emaptiske evne, og endelig vores medfølelses-potentialer. Vi vil på retreatet arbedje med en blanding af meditation, afspænding, healing, en del krops-arbejde samt et praksis-orienteret kig ind mod gammel og ny viden og forskning, som er relevant for selv-omsorg, empati og mefølelse.

 

Vi vil på retreatet arbejde inden for tre områder:

 

1. Hvordan det er muligt at arbejde henimod, at selv-omsorg (S), empati (E) og medfølelse (M), tilsammen ”SEM”, bliver mere integreret i vores eget væsen, på den måde, der er passende og rigtig for det enkelte menneske.

2. Hvordan det er muligt at sørge for, at SEM bliver en integreret og essentiel del af ens meditative og spirituelle liv og praksis.

3. Hvordan det er muligt at sørge for, at SEM i højere grad kommer til at præge vores relationelle liv: kærlighedspartnere, børn og familie, kolleger, venner etc.

 

Retreatet er ikke et stilheds-retreat, men vi vil arbejde med perioder af stilhed. Stilheden bruger vi, så det bliver muligt at vende os dybere indad. Og der vil så derfor også – i de perioder, hvor der ikke er stilhed – blive rig lejlighed til snak, udveksling og almindeligt samvær på retreatet.

KROPS-ARBEJDE

Vi vil bruge masser af krops-arbejde på retretat. For at skabe liv og flow i kroppen; og for at skabe et sted, som kan bære den intensitet, vi vil opbygge i hjertet. Vi vil også arbejde med, hvordan det er muligt at knytte sin krops-praksis sammen med SEM; sådan at de to aspekter – hjertet og kroppen – kan komme til at fungere mere integreret. Vi vil benytte os af forskellige yoga-former; primært hatha, vinyasa og yin. Hertil kommer pilates, dans og qi gong.

DIALOG OG PROCES-ARBEJDE

Vi vil vi skabe rum og plads for dialog og udveksling af de erfaringer, vi gør os, og også de svære følelser, der evt. måtte komme op. Vi vil derfor grundlæggende arbejde med en tilgang af accept, hvilket også hører til et af hjertets potentialer. Vi vil sammen arbejde henimod at opbygge en tillidsfuld atmosfære; så der bliver rum og tryghed til disse udvekslinger.

MINDFULNESS, MEDITTAION OG AFSPÆNDING

Mindfulness og meditation fungerer som den praksis, hvor vi på retreatet integrerer alle dele. Vi vil dels arbejde med at få SEM-kvaliteterne mere ind i den almindelige mindfulness- og meditations-praksis. Hvilket kan betyde en afgørende forskel for det, man får ud af sin praksis. Dels vil vi anvende specifikke meditations-former, som arbejder direkte på hjertet: Bl.a. loving kindness og tonglen. Hertil kommer et healings-mæssigt og energetisk aspekt. Vi vil anvende specifikke meditationer, som adresserer energi- og chakra-systemet; og som derved er med til at løsne blokeringer omkring hjertet. Healings-delen er simpel, og kræver absolut ingen forudgående erfaringer med healing. Vi bruger dels healings-øvelserne til at træne den empatiske indstilling over for et andet konkret menneske, dels til at løsne ting i energi-systemet, så større afspænding og healing kan finde sted. De liggende afspændinger kommer til at fungere som kroppenes, sindendes og hjerternes suk, i hengivelse mod hvile, restitution og dybdeafspænding.

PROGRAM

FREDAG

10:00-12:00 Ankomst til Mellem-rummet. Indlogering med kaffe, the og frugt, og frokost.

13:00-19:00 Undervisning og praksis

19:00 Aftensmad

20-20:30/21 Aftenundervisning

 

LØRDAG

8-12:00 Undervisning og praksis

12:00 Frokost

PAUSE

15-18 Undervisning og praksis

18 Aftensmad

20-20:30/21 Aftenundervisning

 

SØNDAG

8-12:00 Undervisning og praksis

12:00-14:00 Afrejse fra Mellem Rummet

MELLEM-RUMMET, HVOR RETREATET AFHOLDES

Mellem-Rummet er et kursus- og retreat-sted beliggende på Samsø. Mellem-Rummet drives af Peder Villadsen, der har skabt et ganske unikt sted, som folk elsker at besøge, og som egner sig godt til fordybende processer. Selve naturen ved og omkringkursus-ejendommen inviterer til ro og fordybelse. Bl.a. med dejlige have-områder omkring ejendommen, havet beliggende 12 min. gang fra ejendommen, og så den rå Samsø’ske natur og stilhed. Vi har for vane at inddrage naturen i undervisningen. Der er også gode muligheder for gåture og væren i naturen i pauserne. Se evt. mere om Mellem-Rummet her: http://mellem-rummet.dk/

MÅLTIDER

Vi spiser økologisk, vegetarisk mad. Store dele af kosten er vegansk. Størstedelen af maden laves af køkkenpersonalet. Der vil derfor være nogle mindre opgaver ifm. måltiderne. Dels drejer det sig om anretning af morgenmad og salater, dels afrydning. Skemaer ophænges, som fortæller, hvornår man har sin tjans. Alle har normalt 1 tjans i løbet af et retreat.

VÆRELSESTYPER OG PRISER

Deleværelse: 3.100 kr. (store, lyse deleværelser, man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn.

Dobbeltværelse: 3.650 kr.

Enkeltværelse: 3.800 kr.

Studierabat: Der er 20 % procent rabat på alle retreats, og alle overnatningsmuligheder ved fremvisning af gyldigt studie-kort.

Prisen inkluderer foruden undervisningen følgende: Logi, frugt, snacks, kaffe og the samt sengelinned og håndklæder. Måltiderne er eksklusiv prisen. Prisen for alle måltider er kr. 500, som betales sammen med kursusafgiften.

TILMELDING OG BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com, og fortæller hvilken værelses-type, du ønsker. Hvis du får tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du med det samme 1500 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Du kan også betale via MobilePay til 24923453 (Simon Vittus Jasper Hansen). NB: Husk at påregne prisen for måltiderne, når du indbetaler.

TRANSPORT OG FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)

Retreatet løber fra fredag d. 4. marts-søndag d. 6. marts. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 12. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou.

Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 13.15. Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes ligger 5 km fra Sælvig Havn.

Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

 

KONTATK OG NYTTIGE LINKS

HJEMMESIDE

simonvjhansen.dk/

KOMMENDE RETREATS OG KURSER

simonvjhansen.dk/retreats-og-kurser/

HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER

https://simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/

FACEBOOK-SIDE, HVOR JEG DELER ALLE EVENTS OG INSPIRATION FRA VISDOMS-TRADITIONERNE

https://www.facebook.com/simonvittusjasperhansen/

MIN BLOG OM MINDFULNESS, MEDITATION, SELVUDVIKLING, KREATIVITET

simonvjhansen.dk/blog/


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger