1-3 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

Hypermobilitet og yoga? - find vejen uden om skader, smerte og myter

Arrangør:Sam Bruun-Lund
Placering:København V
Fra:12/2/2023 kl. 13:30
Til:12/2/2023 kl. 16:30
EVENT ER AFHOLDT
Antal visninger:1500

Hypermobilitet og yoga? - find vejen uden om skader, smerte og myter

Yoga er for alle - siger vi. Men afspejler den måde vi underviser på, de elever som dominerer yogaklasserne? Op mod en tredjedel af befolkningen lander et sted på hypermobilitetens spektrum. 


Den ekstreme fleksibilitetet roses ofte da mange af yogaens stillinger (asanas) nødvendiggør hypermobile led. Derved tiltrækkes et stort antal elever der selv er hypermobile, uden at vide det, eller viden om hvilken betydning det kan have for kroppens funktionalitet på langt sigt. 

OM HYPERMOBILITET

Der florerer en del misforståelser og forkerte oplysninger omkring håndteringen af de meget smidige elever i yogaens verden.
Hypermobilitet skyldes en genetisk variant i kroppens bindevæv (kollagen), som medfører en anderledes sammensætning og funktionalitet. Kollagen findes over alt i krop og bindevæv, og derfor kan hypermobilitet komme til udtryk på mange måder (synlige og usynlige). Fx nedsat proprioception/kropsbevidsthed, hvilket gør det svært at mærke om man ‘går for langt/dybt’ og slider på kroppen.

Ikke alle, er nødvendigvis meget smidige, men oplever associerede symptomer som fx udkørthed, højt blodtryk og fordøjelsesproblemer. Angst har også en overrepræsentation hos hypermobile.



“Skal man ikke bare ‘mikrobøje’ for at undgå slid og overstrakte led?”


Et eksempel på en instruktion der ikke altid hjælper som forventet. Intentionen er “at undgå at stresse ledet”, men i sig selv giver det ikke ledet støtte og stabilitet. Vi ønsker faktisk spænding for at skabe stabilitet og kropsbevidshed (=bedre proprioception), for at holde os væk fra de dybe stræk der kan slide eller give smerter. Et mikrobøj lærer ikke krop/nervesystem at flytte vægten væk fra leddet og fordele den til omkringliggende muskler for støtte/aflastning.

Denne workshop forklarer ud fra et videnskabeligt perspektiv, hvordan hypermobilitet kan påvirke os på yogamåtten og hverdagen. Vi kommer til at lægge strategier for, hvordan du eller dine elever kan fortsætte med at dyrke yoga uden at forværre tilstanden eller få smerter og skader grundet manglende viden om kroppens væv og hensigtsmæssig teknik.



DET LÆRER DU PÅ WORKSHOPPEN

  • Forstå hvorfor instruktioner som ‘mikrobøje’ albuer eller knæ ikke løser problemet, men kan gøre det værre - og hvad der kan gøres i stedet

  • Få basal viden om effekten af hypermobilitet på dine væv, sansesystemer og andre korrelerede tilstande som angst

  • Lære om forskellige typer af stræk (passiv, aktiv og isometriske) samt deres effekter på krop og nervesystem

  • Lære hvordan en klassisk yogapraksis og passive stræk kan have en negativ effekt, skønt intentionen er god

  • Yoga-teknikker der inddrager kroppens vævsbiologi og mekaniske sammenhænge, så vi undgå potentielle skader og smerte

  • Forståelse og uddannelse i krop, anatomi og vævsbiologi - så du kan modificere og nyde godt af yoga i mange år!



DETTE KOMMER VI TIL AT LAVE 

  • teori omkring hypermobilitet og effekten denne kan have på krop/sind 

  • Analysere stillinger og finde variationer der forhindrer en forværring at dine symptomer med en evidensbaseret tilgang

  • Øve os i teknikker der stabiliserer led og øger kropsbevidsthed gennem muskulær co-contraction og eccentriske stræk. 

  • Øve sig i teknikker der kan hjælpe med at håndtere flere af symptomerne (udkørthed, følelsen af at være ustabil, mv.). Både i din praksis og relateret til dine aktiviteteraktiviter uden for yogamåtten


Få en grundig forståelse af et emne som er overset, misinformeret og misforstået mange steder i yoga’en. Lige meget om du oplever hypermobilitet i ét led, eller hele kroppen, vil du få en forståelse for, hvordan det påvirker kroppen og sindet - og hvad du kan gøre. Lad yoga være bæredygtigt og tilgængeligt for alle. 


Kurset er for ALLE - yogaudøvere, yogalærer, trænere og behandlere og kræver ingen forudsætninger eller forudgående kendskab til yoga. Dog vil kurset fungere som efteruddannelse for allerede uddannet yogalærere.

 

OM UNDERVISEREN - SAM BRUUN-LUND:


Sam har undervist yoga og andre bevægelses-/træningsformer i mere end 15 år, hvor han blandt andet uddanner og efteruddanner yogalærere og andre undervisere. Hans undervisning tager en interdisciplinær tilgang og forståelse af yoga i forhold til moderne bevægelsesvidenskab. Funktionalitet og kroppens biomekanik er i centrum - altid kombineret med en let, legende og uhøjtidelig tilgang.

Sam har en PhD i biologi og arbejder derudover med forskningsformidling. Med sin baggrund inddrager han flittigt vævs- og  neurobiologi samt fysiologi i sin undervisning for at skabe et solidt fagligt fundament til selv at være kritisk og undersøgende, for at forstå os selv og kroppen bedre. 

De mange års erfaring i undervisning og formidling for alle niveauer, har gjort ham til en spændende fortæller. Han kan gøre selv en lillefinger interessant og relevant!  

 

TILMELDING: Læs mere her og book din plads direkte HER.

PRIS: 400.-

LOKATION: i HéLTs lokaler (Vesterbrogade 20, 1.tv). 

 


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger