1-2 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

VANDRE RETREAT – AT VANDRE SOM MEDITAIV PRAKSIS

Arrangør:Simon Vittus Jasper Hansen
Placering:GIVE, MIDTJYLLAND
Fra:10/7/2025 kl. 14:30
Til:13/7/2025 kl. 14:30
Antal visninger:58

VELKOMMEN

Vi vil fokusere på kombinationen af følgende elementer: væren og vandring i naturen, meditativ praksis, og samværet i gruppen og i vores lejr. Så vidt vides har mange af de spirituelle traditioner vidst, at der er meget at vinde ved at flytte meditation ud i naturen. Herved opnås andre og nye frugter i vores meditation og mindfulness. På den anden side opdager vi, at når vi tager vores praksis – meditations-øvelser, mindfulnesss og yoga – med ud i naturen, så ændres vores oplevelse af naturen: Vi kan fx føle en langt større samhørighed med naturen, hvilket kan åbne hjertet. Og dét nærvær, som al mindfulness-praksis går ud på at kultivere, har nogle andre og meget gunstige forudsætninger, når vi praktiserer i naturen. Det gælder bl.a. fordi naturen hele tiden forærer os en symfoni af sanseindtryk: Lyde, smagsindtryk, dufte, synet af noget smukt, de bare fødders kontakt med det bløde græs. Alle sanseindtrykkene kan være med til at skærpe vores nærvær. Endelig er det væsentligt for retreatet, at vi via glæden og værdsættelsen af naturen forsøger at oparbejde en naturlig motivation til at passe bedre på den. Der vil blive undervist i, hvordan vi kan bruge naturens sanseindtryk som direkte veje til meditativt nærvær. Og der vil blive undervist i, hvordan man på andre måder – fx ved inddragele af de fire elementer – kan inddrage naturen direkte i sin meditation.

 

En af præmisserne for turen er, at vi vil bruge de meditative øvelser og yogaen som regulerende værktøjer ift. de strabadser, som vandreture medfører. Vi vil dels flere gange dagligt strække kroppen ud, og lave andre bløde øvelser for og med kroppen, så det bliver mere behageligt at vandre. Dels vil vi arbejde med energi-øvelser – både under vandringen, og når vi er i lejr. Energi-øvelserne hjælper yderligere med til at balancere og gøre vandreturen mere behagelig, og så sørger energi-øvelserne, sammen med de andre praksis-former, for at øge kontakten indadtil mod vores kerne. Hvilket er formålet ved ethvert retreat. Også dette.

 

Som man kan se i programmet (se neden for), har vi to vandre-blokke á 2-2,5 times vandring hver dag. Det betyder dog ikke, at vi skal vandre 5 timer non-stop hver dag. Der vil være masser af pauser, afspænding og hvile undervejs. Det er et valg, at vi ikke skal gå for meget; og ikke bære for tungt undervejs. Dette giver plads til de øvrige områder: Samværet og den meditative praksis. Og den blotte og bare væren i naturen, som i nogle af vandre- og lejr-sessionerne vil være i stilhed. De to vandre-blokke indeholder derfor også både siddende og liggende afspændings- og meditations-øvelser.

 

HVEM ER RETREATET FOR?

Retreatet er åbent for alle. Det kræver ikke nogen særlige forudsætninger med hverken vandring eller meditation, men det er en absolut fordel hvis man har. Til gengæld er kravet til alle deltagere , at man er interesseret i både vandring og den meditative del. Det er ikke nok, at man bare vil vandre, eller være i naturen. Et klart fokus på dette vandre retreat er kombinationen; dvs. begge dele. Kravet er altså, at man følger det program, der er sat. Dette er vigtigt og et ufravigeligt krav. Det e ret krav, at man bruger denne ramme til en fordybelse ind i sig selv. Derudover skal deltagerne være indstillet på, at der vil være flere perioder med stilhed hver dag. Stilheden vil ligge på forskellige tidspunkter af dagen. Fx starter vi morgenerne i stilhed. Og der vil være perioder med stilhed under vandringerne. Og perioder med stilhed i lejren. Stilheden sørger dels for, at vi får en anden og dybere kontakt med naturen. Og stilheden sørger for, at vi hver især får en dybere kontakt indad mod kernen. Når dét er sagt, vil vi også prioritere fællesskab, lejrlivet, fællessang om bålet og samtalerne rundt om bålet etc.

 

TILMELDING, PRIS OG BETALING

Det koster 2850 kr. pr. deltager at deltage i vandre retreatet. Beløbet dækker alle udgifter: Dvs. undervisning, logi, mad, fælles udstyr etc. Man skal dog medbringe sit eget telt og overnatnings-udstyr (sovepose, liggeunderlag etc.). Man vil modtage en pakkeliste, så snart man har tilmeldt sig. Vandre retreatet er et non-profit arrangement. Det betyder, at al indtægt går til at dække udgifter: Indkøb af mad, indkøb af udstyr, og betaling til køkkenpersonale, der laver noget af maden i forvejen. Skulle der vise sig et overskud, doneres dette på sidste dagen til et velgørende formål.

 

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com. Hvis du får tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du med det samme 1500 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. Du kan betale via MobilePay til 629102 (Mindful Momentum). Eller reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”).

 

DAGS PROGRAM*

ANKOMSTDAG

14-15 – Ankomst og landing i lejren; evt. teltopsætning

15 – Velkomstmøde, orientering, meditation

17 – Aftensmad

18 – Mulighed for aftenvandring og meditation

19 – Bål og lejrliv

20:30/21 – Program slutter, stilhed i lejren – plads til at komme tidligt i seng, mediterer eller hvile/læse

 

ANDEN OG TREDJE DAGEN

6-7 – Blød morgenpraksis – meditation, stræk, afspænding, åndedræt

7 – Morgenmad og forberede frokost

8 – Oprydning og klargøring

8:30 – Første vandreblok

11 – Frokost, middagspause, hvile

12:30 – Meditation og lette kropsøvelser

13 – Anden vandreblok

15:30 – Ankomst til lejr, udpakning, fri leg – kaffe, the, chai

17:00 – Aftensmad og lejrliv – med bål, sang, meditation og øvelser

20 – Lejrliv slutter, stilhed i lejren – plads til at komme tidligt i seng, mediterer eller hvile/læse

 

DEN SIDSTE DAG

6-7 – Blød morgenpraksis – meditation, stræk, afspænding, åndedræt

7 – Morgenmad og forberede frokost

8 – Oprydning og klargøring

8:30 – Vandreblok

11 – Frokost

12 – Afsluttende praksis-session og opsamling på retreatet

13:30 – Nedpakning

14:30 – Fælles farvel og tak for denne gang

 

* Med forbehold for ændringer. Både ift. vejrets luner og gruppens behov.

 

KONCEPTET OG DET PRAKTISKE

Ballesbækgård Shelter ved Rørbæk Sø er vores faste base på vandre retreatet. Shelterpladsen ligger med få hundrede meter til Søen, som man man kan bade i, i et meget naturskønt område. Samtidig indeholder området smukke og bjergtagende vandre-ruter, som vi kobler os på. Noget af det smukkeste natur i Danmark, kan opleves i dette område. På shelter-pladsen findes tre store sheltere, og et stort areal, hvor man kan slå telte op. Man vælger derfor selv, om man vil overnatte i telt eller shelter. Shelterne bliver opdelt i køn. Der sørges for pavillion telte, og alt udstyr til madlvaning. Shelterpladsen bliver vores permanente lejrplads under hele retreatet. Vi lejer en lukket trailer, hvor det bliver muligt at putte værdigentsande ind under vandringerne. Hver morgen, når vi er færdige med både praksis-sessionen (se program), morgenmad og frokost-forberedelser, drager vi ud på vandringerne. Vandringerne kommer til at være sløjfer. Dvs. forskellige sløjfer, som starter og slutter ved shelterpladsen. Der vil blive praktisk orientering den første eftermiddag og aften vi mødes. Du kan se mere om shelterpladsen her: https://udinaturen.dk/shelter/2702

Brug af telefoner skal være på et absolut minimum. Og kun til vigtige og praktiske samtaler og beskeder til dem derhjemme. For dem, som ønsker helt at undgå at have deres telefoner på sig, bliver det muligt at deltagerne kan få telefonnummeret på en af hjælperne, som man kan videregive til dem derhjemme, hvis noget vigtigt skulle opstå. Vi undgår brug af sociale medier, nyheder etc.

 

MADTJANSER OG PRAKTISKE OPGAVER

Vi har både professionelt køkkenpersonale, der laver maden inden retreatet, og som hver dag sørger for at bringe den friske mad og forsyninger hen til vores lejr. Hertil har vi en kok, som hver dag har det overordnede ansvar for madlavningen. Men der vil løbende være praktiske opgaver, som vi er fælles om. Det gælder at hente vand. Det gælder opvask efter måltiderne. Det gælder at hente brænde og sørge for bål. Alle hjælper med til at løse disse opgaver, og der laves forinden skeamer, så man ved, hvilke opgaver og hvornår, man har ansvaret.


Udfyld nedenfor og klik SEND:



Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:








FIND YOGA



Se alle yoga steder

Gratis E-bøger