1-2 dages levering
Gratis fragt & retur på yogatøj
Stort udvalg til yoga & fitness
90 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

Derfor dyrker vi Yoga

Der er ingen tvivl om, at yoga virker. Men måden, yoga virker på, er lige så forskellig, som de mennesker, der dyrker det.

Vi satte os for at undersøge yogaens effekter lidt nærmere og bad derfor brugerne på vores facebookside om at dele deres erfaringer med yoga. Læs med her, hvor vi bringer et udpluk af de mange inspirerende beretninger fra mennesker, som på den ene eller anden måde har mærket, at yoga gør en forskel.

Yoga for øget velvære og livsglæde

Effekten af yoga

De fleste, der har været en tur på yogamåtten, vil kunne skrive under på, at yoga giver velbehag i kroppen og en følelse af ro i sindet. Man kan opleve effekten af yoga allerede den første gang, man prøver det. Efter længere tid med regelmæssig yoga, bliver effekterne forstærket og yoga kan få stor indflydelse på vores livskvalitet.

”Jeg dyrker yoga fordi det giver en ro i kroppen, som jeg ikke kan opnå på andre måder. Yoga gør mig mere glad og jeg får et større mentalt overskud i hverdagen. Yoga rocks!”
- Marlene Bentsen

”Jeg er i dag 53 år, og er først begyndt, at dyrke yoga som 50 årig :) Jeg troede jeg skulle dyrke Qi Gong, men yogaen er p.t. det der fylder mest i min hverdag. Jeg er så heldig, at have fået en yogauddannelse og underviser nu flere hold om ugen. Jeg overvejer, at få min egen praksis, men den er p.t. kun i støbeskeen. Jeg troede ikke, kroppen kunne begynde af være så smidig og fleksibel i så sen en alder, men som jeg siger på alle mine hold, når deltagerene siger - det kan jeg ikke - i min verden er der intet der hedder - det kan jeg ikke. Det er blot et spørgsmål om vilje og entusiasme. Jeg arbejder derfor videre med min yoga, som giver både mig og mine deltagere så meget - både ro og nærvær - også i en travl hverdag.”
- June Skaaning

”Yoga giver mig nærvær og husker mig på, at det er de små ting der tæller.”
- Tina Tønder Kragh

”Yoga er for alle - også mænd. Yoga giver ro, mere energi og fokus... Et undervurderet værktøj i et travlt liv. Prøv det! Hvis du som mand ikke ønsker at gå til yoga, så køb en god DVD.”
- Søren Henriksen

Yoga som supplement til sport

Uanset hvilken form for sport du dyrker, kan yoga hjælpe dig med at forebygge skader, strække de muskler, der har arbejdet intenst og give dig øget kropsbevidsthed samt ro og overblik til at præstere optimalt.

Effekten af yoga

”Jeg dyrker yoga for at få kroppen i balance og det styrker mit løb særlig nu hvor jeg skal løbe en halvmarathon.”
- Connie Høeg

”Yoga er for mig udfordrende og anderledes. Det supplerer min løbetræning godt, og hjælper mig til større styrke og bedre balance. Udover dette, giver det mig mentalt velvære.”
- Charlotte Strange

”Fik en hælspore og var ved at blive vanvittig over at måtte undvære mine løbeture. Troede på ingen måde at yoga var noget for mig, men det var det - både med og nu uden hælspore. Yoga har gjort mig til en bedre løber og et mildere menneske og harmonerer så godt med min daglige meditation. Yoga hjælper mig til at få overskud til det udfordrende arbejde jeg har, og minder mig om at det er i nuet, oplevelserne sker.”
- Simone Pfeiffer

”Yoga giver mig mere energi i hverdagen samt styrke, smidighed og bedre balance. Meget fra yoga som ro i sindet og kropskontrol overfører jeg i min karatetræning.”
- Marie Rohrsted

Yoga mod stress, smerter og søvnløshed

Effekten af yoga

Vi lever i en tid, hvor ting går stærkt og hvor der stilles krav til os fra mange fronter. Moderne mennesker bliver i højere grad ramt af stress, der kan sætte sig fast i kroppen som smerter og kan forstyrre vores naturlige rytme og søvnmønster. Yoga virker relevant som aldrig før, da det virker på både krop og sind, skaber ro og overskud og kan modvirke og forebygge stress.

”Jeg dyrker yoga fordi jeg ikke kan lade være. Startede for år tilbage, da jeg led af søvnløshed, uro og koncentrationsbesvær som følge efter års sygdom og endeligt en nyretransplantation. I yogaen fandt jeg min ro og mig selv. I dag kan jeg slet ikke lade være, yogaen er blevet en del af mig - uden yoga ville jeg bestemt ikke være den, jeg er.”
- Annika Brolund

”Jeg dyrker yoga for at træne styrke, smidighed, bevægelighed, åndedræt og mindfulness. Uundværligt til at forebygge nakke-, lænde- og rygsmerter.”
- Mette Bording Nybo

”Begyndte på yoga for tre år siden (...) Begyndte at dyrke det, da jeg var begyndt at få rygproblemer. Jeg var træt af at blive proppet med piller og kemikalier, så til sidst tænkte jeg, at der måtte være en naturlig udvej, hvor man kunne bygge musklerne op langsomt, uden nogle smerter, så begyndte at gå til yoga i mit nærmeste fitnesscenter og ja, jeg er ikke stoppet siden. Nu i dag, takket være yoga, kan jeg løbe en tur med hunden, rydde op og lave de daglige gerninger uden problemer, ved hjælp af smidigheden og styrke i yogaen, kan jeg igen få det allerbedste ud af min hverdag!”
- Luna Lunddal Larsen

”Jeg prøvede yoga første gang for et år siden, da jeg var ramt af en depression. Jeg havde ikke overskud til krævende træning, men noget roligt. Blev fuldstændigt overrasket over den effekt, som yoga havde på min krop. Mit sind blev gladere igen og kroppen blev mere spændstig og smidig. Yoga hjalp mig på så mange måder og jeg dyrker det stadig i dag og er så meget en gladere pige i dag, som min familie nyder godt af. Anbefaler tit yoga til dem jeg møder på min vej i livet.”
- Rikke Elisabeth Mikalski

”Jeg havde en stress depression og begyndte gennem kommunen at gå til yoga og mindfulness. Det hjalp mig rigtigt meget og den trykken, jeg havde i mellemgulvet, forsvandt. Så 10-0 til yoga!”
- Pernille Olsen

”Siden mine teenageår har jeg døjet med rygsmerter, indtil jeg begyndte at dyrke yoga. Der ud over giver yogaen mig ro og balance i en verden, hvor forandring og udvikling efterhånden er blevet det fundamentale.”
- Randi Michelle Bregninge

”Jeg er faktisk lige startet, og jeg oplever, at det giver mig mere ydre og indre ro, og min fleksibilitet er allerede blevet bedre. Et stort plus er også, at min nattesøvn er blevet langt roligere med minus opvågninger.”
- Rikke Bisgård Sørensen

Flere fantastiske fordele ved yoga

Forskellige mennesker oplever yoga på forskellige måder og det allervigtigste er, at du gør din yogapraksis til din helt egen. På den måde giver du dig selv mulighed for at høste de mange fantastiske fordele ved yoga. Som fx disse:

”For 8 år siden tog jeg en yogabog med på backpacker rejse, da jeg havde hørt godt om yoga og alle dens fordele. Det viste sig at være rigtigt. Jeg blev overrasket over den styrke man får når man dyrker yoga, da jeg troede fokus var mere på smidighed. Gennem årene har jeg lært at yoga er meget mere end styrke og smidighed. Yogaen gavner mig på alle måder, både fysisk som psykisk. Jeg kan tydelig mærke en morgen hvor jeg ikke har lavet min solhilsen. Jeg har indset at yogaen er kommet for at blive i mit liv.”
- Nunu Pedersen

Effekten af yoga

”Yoga er fantastisk og uundværligt! F.eks. har det lige hjulpet mig til at fjerne en skovflåt fra et meget upraktisk sted!”
- Sebastian Neerup Mandel

”Jeg dyrker yoga fordi det forbinder fysisk, mental, emotionel og spirituel træning. Yoga har gjort en livsforandrende forskel for mig. Det har lært mig at møde livets op og nedture på en åbensindet måde.”
- Maya Degn Litrup

”Jeg dyrker blandt mange andre grunde yoga, fordi jeg også vil være i stand til at lukke min BH, når jeg bliver gammel. Og også fordi yoga hjælper mit hjerte til at være bedre til at "holde rytmen" uden en masse ekstraslag.”
- Lone Aadal Sølvstrøm

”Yoga er for mig den bedste måde at starte dagen på - klar til at klare dagen på den bedste måde, klar til at være den bedste far og ægtemand og til at være så klar til livet som jeg kan blive.”
- Michael Boje

”Jeg dyrker yoga, fordi det lærer mig at fokusere mere på kroppen og mindre på intellektet. Et godt afbræk fra mit arbejde som præst.”
- Elisabeth Arendt

”Jeg har dyrket yoga de sidste 10 år. Det har lært mig at være meget mere fleksibel som menneske. Det giver mig et stort indre overskud, og en ekstra bonus er en god fast numse!”
- Melissa Lohse

”Yoga giver mig taknemmelighed.”
- Elise Runge

”Jeg dyrker yoga fordi det for mig er svaret på alle spørgsmål (…) Desuden har jeg mødt mange fantastiske mennesker gennem yogaen, så det er på alle måder berigende.”
- Belinda Jallov

”Yoga gør mig helstøbt og fuld af kærlighed.”
- Taina Anneli Berg

Tak til alle, der har bidraget. Inspirationen er hermed viderebragt. God fornøjelse med din yogapraksis!

FIND YOGASe alle yoga steder

Gratis E-bøger