Leveringstid: 1-2 hverdage
GRATIS fragt & retur på tøj
Kæmpe udvalg til yoga og fitness
60 dages fuld returret
Kundeservice 72 28 95 95

200-timers yogalæreruddannelse, HVERDAGE, opstart @ YOGAMUDRA

Arrangør:YOGAMUDRA
Placering:København
Fra:23/9/2020 kl. 08:15
Til:23/9/2020 kl. 16:00
Antal visninger:156

200-timers yogalæreruddannelse, opstart 23. sep. 2020 @ YOGAMUDRA Østerbro, Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø

Se https://www.yogamudra.dk/Uddannelse/200-timers_yogalaereruddannelse__hverdage_2020-21 for ALLE detaljer.

---------------

Er du selvstændig, hjemmeløbende, ledig, bare glad for dine frie weekender, yogaglad og på udkig efter en grundig yogalæreruddannelse, der ikke lægger beslag på dine weekender - så kig her! Vi mødes 25 onsdage i dagtimerne lige midt i København, og vi glæder os meget til at byde dig velkommen til 7,5 intense, sjove og lærerige måneder!

Bemærk:
• Der er kun 12 pladser på holdet!
• Early bird rabat gives t.o.m. 23. aug. 2020.
• Ansøgningsfrist: 13. sep. 2020.
• Ratebetaling er en mulighed.

INTRODUKTION
Dette er vores 10. uddannelsesforløb; vi har uddannet dygtige yogalærere siden 2011. Nogle tager vores uddannelse for deres egen skyld, som selvforkælelse og for at fordybe sig i deres yogapraksis. Andre har taget uddannelsen og har efterfølgende etableret sig om yogalærere med succes.

Hvor vi tidligere havde Astanga vinyasa yoga som basis for uddannelsens asana (stillings-) praksis (fra 2011 til 2017), besluttede vi i 2018, at vi ville sætte os selv fri af et enkelt system og i højere grad end tidligere præsentere en åben, fleksibel og varieret tilgang til yoga asana med udgangspunkt i relevans for den enkelte elev og inddragelse af forskellige yogaformer. Den røde tråd i vores undervisning er fortsat åndedrættet, der binder bevægelser sammen. Vi trækker nu på bl.a. Astanga, Vinyasa/flow og Hatha yoga på uddannelsen, og bevægelserne spænder fra det blide, nænsomme, nærende til det styrkende og kraftfulde. Da yoga er meget mere end asana, inddrager vi naturligvis alle yogaens otte ben, Astau-anga, og pranayama, meditation og yoga nidra har således også en fremtrædende rolle på uddannelsen.

Vi tog beslutningen om at ændre uddannelsens fokus, fordi vi ikke tror på en systemisk yogapraksis, vi som elever forsøger at tilpasse os, men på fornuften i at tilpasse yogaen til den enkelte elev, dag, situation. Sådan har vores egen yogapraksis ændret sig ad åre, og vi trækker selvfølgelig også på erfaringer fra mødet med rigtig mange yogaelever dagligt igennem næsten 20 år.

Da det er vigtigt for os at have god, tæt kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsesforløbet, begrænser vi deltagerantallet til maks. 12, og vi har desuden lagt undervisningsdagene med en uges mellemrum.

- En gruppe på maks. 12 deltagere og to gennemgående undervisere giver en unik mulighed for dialog, diskussion og sparring omkring yoga i teori og praksis. Måske er der et særligt element, du brænder ekstra for (bevægelse, åndedræt, afspænding, yogaens filosofi eller andet)? Sammen kan vi bøje uddannelsen i de(n) retning(er), der er mest relevant og gavnlig for deltagerne - præcis som vi dagligt møder eleverne på vores klasser, hvor de er.

UDDANNELSEN
Vores uddannelse henvender sig både til dig, der gerne vil fordybe dig i yoga for din egen udviklings skyld, og til dig der gerne vil begynde at formidle din passion for yoga videre til andre. Din undervisning udspringer af din egen, personlige yogapraksis, og derfor er udviklingen af din egen praksis i centrum på hele uddannelsesforløbet.

Vi lægger vægt på, at du får skabt (eller videreudviklet) en yogapraksis, der er balanceret og helhedsorienteret.

Det betyder, at du ud over Asana (yogastillinger) i hele forløbet skal arbejde regelmæssigt på udvikling af en komplet Pranayama- (åndedræt), Meditations- og Yoga nidra (dyb afspændings-) praksis. Vi mener, at disse er helt uundværlige komponenter i en balanceret yogapraksis, og heldigvis kan dedikeret praksis af grundlæggende og enkle teknikker have en meget stor effekt. Så vi når langt selv med blot 200 timer til rådighed.

Vi præsenterer forskellige tilgange til Asana inkl. Astanga, Vinyasa/flow, Hatha, og du skal regne med at afsætte tid hver dag derhjemme til at praktisere de sekvenser, vi underviser i.

Studiet af Asana vil inkludere udforskning af:

• Alignment - hvordan du skaber en yogapraksis med god teknik, som dermed er langtidsholdbar, helende og skadesforebyggende, og som samtidig styrker din kropsbevidsthed.

• Vinyasa - hvordan du gennem en dyb forståelse af stillingerne kan fremme en trin-for-trin tilgang, så du kan udføre dem på en måde, der er relevant her og nu. Og hvordan du gennem et bevidst arbejde med åndedrættet i en fysisk praksis kan blive klogere på symbiosen mellem åndedræt og bevægelse.

• Variation - hvordan du sætter sekvenser af stillinger sammen, og hvordan du gennem forståelse af modsætninger kan skabe en praksis, der imødekommer det, du har behov for. Det kan f.eks. være modsætninger som statisk/dynamisk, rolig/energisk, struktureret/intuitiv, lineær/cirkulær.

Vi deler (minimum) tre grundsekvenser med dig og viser dig et hav af variationsmuligheder! Efter endt uddannelse kan du på fornuftig vis selv sammensætte sekvenser til egen praksis og/eller undervisning, der spænder fra det blide og nærende til det kraftfulde og styrkende. Med andre ord: du får en værktøjskasse fuld af værktøjer til at sammensætte velkomponerede yogaklasser.

Uddannelsen er meget praktisk orienteret, men undervisning i både anatomi, yogaens historie og filosofi vil støtte op om det praktiske.

EGEN PRAKSIS OG UNDERVISNING AF ANDRE
Uanset om du tror, du skal undervise efter uddannelsen eller ej, vil du opleve, at det at begynde at formidle din yogapraksis videre til andre er med til at rodfæste og udvikle din egen forståelse. Når du som underviser skal sætte ord på det, der måske primært er en kropslig forståelse, bliver du meget mere bevidst om alle detaljerne i din praksis. Efterhånden bliver du bedre til at give præcise instruktioner, og du lærer at tilpasse din undervisning til den elev, der står foran dig.

Derfor skal alle deltagere i løbet af uddannelsen i gang med at undervise andre, dels de andre trainees, dels f.eks. et par venner, kolleger, kæresten eller en anden, lille gruppe. Refleksion over egen undervisning indgår i hjemmeopgaver og eksamination ved uddannelsen afslutning.

HVOR HENNE OG HVOR MANGE
Uddannelsen foregår i vores yogastudie på indre Østerbro i København, mellem Trianglen og Søerne.

Adressen er Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø.

Vi lægger vægt på den personlige kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsen og optager derfor maks. 12 deltagere på uddannelsen. Sådan mener vi bedst at kunne hjælpe hver enkelt med både at finde ind til sin egen, indre lærer og at finde sin egen personlige måde at undervise andre på.

TRANSPORT
Vi ligger under 300 meter fra Trianglen Metro St. Kommer du i bil, er det muligt at parkere (mod betaling; find taksterne hos Parkering København) i Ryesgade og alle nærliggende gader.

HVORNÅR
Vi ser som nævnt den personlige praksis derhjemme og igennem hele forløbet som altafgørende. Vi stiller til gengæld ikke krav om, at du deltager på x antal klasser i vores yogastudie - selvom det naturligvis er en rigtig god ide at tage klasser med os regelmæssigt for at opleve vores undervisningstilgang udfoldet i praksis til helt almindelige elever. Så for at holde en god kontinuitet mødes vi hver uge minus efterårsferie (uge 42), juleferie (uge 52-53), vinterferie (uge 6-7) og påskeferie (uge 13-14). Vi mødes i alt 25 onsdage i tidsrummet kl. 8:15-16:00.

• 23., 30. sep. 2020
• 7., 21., 28. okt. 2020
• 4., 11., 18., 25. nov. 2020
• 2., 9., 16. dec. 2020
• 6., 13., 20., 27. jan. 2021
• 3., 24. feb. 2021
• 3., 10., 17., 24. mar. 2021
• 14., 21., 28. apr. 2021

Undervisningsdagene indeholder typisk:

• Intro, åndedræt, chant & meditation
• Guidet asana praksis
• Gennemgang af klassen
• Frokost, vi spiser sammen
• Teori (anatomi, historie, yoga sutra mv.)
• Yoga nidra
• Asana klinik, udforskning af stillinger, sekvens og evt. hånd-på-justeringer
• Øve undervisning

DELTAGERE
Du har som minimum praktiseret yoga regelmæssigt i 1-2 år. Det behøver ikke at være nogen bestemt form. Det allervigtigste er, at du er nysgerrig og entusiastisk - og at du ved, at du kan afsætte tid til dels at komme hver gang, vi mødes, og dels til din daglige yogapraksis derhjemme. Regn med ca. 1 time pr. dag (kan evt. deles op i to sessions). Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl.

Vi optager maks. 12 deltagere på uddannelsen.

---------------

Det siger deltagere om uddannelsen (i Gadevang, weekender)

Yoga har været et stort tema i mit liv og ønsket om at kunne undervise i yoga har bevæget sig som ebbe og flod de sidste 5 år. I 2019 tog jeg springet og meldte mig til YOGAMUDRAs uddannelse – det er den bedste beslutning, jeg har truffet længe.

Bodil og Peter er ekstremt kompetente, vidende og søde mennesker, som bare øser ud af deres mange års erfaringer, egenpraksis og refleksioner. Hele forløbet er godt sammensat med en holistisk tilgang til yoga, hvor man bliver introduceret til forskellige fysiske yogapraksisser samt filosofi, chanting og meditation.

Jeg har lært meget mere, end hvad jeg nogensinde turde drømme om, og yogaen er ikke længere bare en fysisk praksis, men er i lige så høj grad en retningslinje for mit liv og min tilgang til omverdenen. Det har været et super forløb, hvor jeg bl.a. har fornyet og forbedret min personlige praksis, er blevet fortrolig med at undervise andre og er blevet bjergtaget af yogafilosofien, som jeg slet ikke kan lægge fra mig nu. :-) Derudover har jeg lært andre søde yogaentusiaster at kende.

Tak til Bodil og Peter! Og tak til alle fra mit hold.

- Anna M., hold sommer/efterår 2019

At påbegynde uddannelsen har været et hjertevalg som har givet næring til den spire, der nu gror i mig. Den helhedsorienterede tilgang, hvor flere forskellige yogaformer, meditation, filosofi, åndedræt og naturens rytmer inddrages, har været et rigtig godt afsæt og fundament for mig. Det har givet en frihed til også at tænke formidling af praksis på en personlig og vedkommende måde. Vil de kommende år åbne for, at jeg får skabt en videre vej som yogalærer og formidler for andre, vil jeg modtage det med glæde. En varm tak til jer begge.

- Helene L., hold sommer/efterår 2019

Efter uddannelsen føler jeg mig virkelig godt klædt på til at træde ud i verden som yogalærer. Fra at stå første gang og ikke rigtig vide, hvor vi skulle begynde, havde vi alle med overblik og sikkerhed sammensat programmer til eksamen og det fedeste var at se, hvordan uddannelsen giver rum og plads til, at man kan finde sin egen vej og sine egne præferencer blandt forskellige yogaformer. Uddannelsen er ikke bare en uddannelse i udenadslære og i at kunne vise stillinger, men er også en kæmpe personlig udvikling i at tage stilling til yoga: Både filosofisk, men også den måde, vi opbygge vores undervisningsrum og lærer vores elever at lytte til sig selv og finde deres egen vej. Som alle andre gode udviklingsprocesser er der også frustration og hårdt arbejde undervejs, men når man hænger i, så kommer belønningen til sidst - og når vi samles omkring den smukke afsluttende ceremoni, så er man fyldt med taknemmelighed over, at Bodil og Peter har delt deres enorme yogakærlighed og -viden med os.

- Cecilie C., hold sommer/efterår 2019

Efter at have dyrket yoga i knap 8 år havde jeg brug for at tage min praksis et skridt videre. Jeg overvejede i nogle år at tage en instruktøruddannelse, ikke nødvendigvis for at blive instruktør, men lige så meget for min egen skyld. Det tog lidt tid, før jeg turde taget springet, fordi yogaen altid har været mit personlige helle, og jeg ikke var sikker på, den skulle “deles” med andre.

Mit valg faldt på YOGAMUDRAs uddannelse, fordi den holistiske tilgang til yoga tiltalte mig, da den ligger tæt op ad min egen overbevisning om, at det er sundt med flere tilgange/asana-retninger i en praksis. Desuden virkede Peter og Bodil, som jeg aldrig er stødt på før, som nogle ærlige, dygtige og oprigtige mennesker.

Lad mig sige det ærligt: det er en af de bedste beslutninger, jeg har truffet i mit liv - det er fuldstændig uvirkeligt så meget, jeg har lært nu, hvor vi er lidt over halvvejs i forløbet. Yoga er SÅ meget mere, end hvad jeg troede, og selvom både anatomi og filosofien til tider bliver mega nørdet, så elsker jeg hvert sekund af det og suger viden til mig fra to super dedikerede undervisere, som ikke er bange for at dele mangeårig viden, refleksioner, egne erfaringer og fejltrin med os.

Det er den største fornøjelse, og jeg ved allerede nu, at jeg efter endt forløb vil føle en vis tomhed over ikke at skulle nørde yoga sammen med andre ligesindede hver anden weekend.

Tak for jer, Bodil og Peter.

- Mette F., hold vinter/forår 2019

---------------

KURSUSMANUAL OG LÆREBØGER
Når vi starter, får du udleveret en grundig kursusmanual (ca. 325 sider) med relevant materiale til at understøtte undervisningen. Materialet er på dansk og engelsk. Udover kursusmanualen benytter vi fire bøger, som du skal anskaffe dig:

• Donna Farhi: Yoga mind, body & spirit - A return to wholeness (2001)
• Jon Kabat-Zinn: Wherever you go, there you are - Mindfulness meditation for everyday life (2004); denne bog findes også på dansk, Lige meget hvor du går hen, er du der - At leve med fuld opmærksomhed
• Michael Stone: Inner Tradition of Yoga - A guide to yoga philosophy for the contemporary practitioner (2. udgave, 2018)
• Chip Hartranft: The Yoga-Sutra of Patanjali: A New Translation with Commentary(reissue edition, 2019)

Desuden bruger vi podcasts ifm. undervisningen, da det er en fantastisk vej til helt opdateret information og inspiration fra yogaens verden.

EKSAMEN
En mindre skriftlig opgave udleveres pr. mail 21. marts og afleveres tre uger senere, 11. april.

Til næstsidste mødedag skal du sammen med 1-2 andre deltagere planlægge og undervise (resten af holdet i) en yogasekvens, som du/I modtager feedback på. Der er afsat tid på forudgående mødedage til at planlægge jeres eksamensundervisning, så I har tid og ro til arbejdet udenom andre hverdagsforpligtelser, og så vi kan støtte jer efter behov.

Der er ingen grund til at stresse over hverken skriftlig eller praktisk eksamen - det plejer at være både sjovt og lærerigt at gå til eksamen hos os!

Den sidste mødedag runder vi hele forløbet af og (ikke mindst) fejrer jer!

FRAVÆR OG EKSAMENSBEVIS
Du får udstedt eksamensbevis for fuldført uddannelse 28. apr. 2021, forudsat at du har deltaget på minimum 85 % af timerne (dvs. maksimum 3,75 dages fravær). Vi håber selvfølgelig, at du er med på dem alle sammen for at suge til dig.

OM OS OG VORES PERSONLIGE VINKEL
I mere end 20 år har yoga fyldt rigtig meget i vores liv. Vi har undervist på aftenskoler, i virksomheder og i fitnesscentre og en række yoga retreats. Først og fremmest har vi dog siden 2003 udviklet YOGAMUDRA, og på denne uddannelse vil vi dele ud af vores erfaringer fra mødet med tusindvis af elever igennem årene. For os er det helt centrale netop mødet med den enkelte elev - at møde eleven der, hvor hun eller han er, og forsøge at præsentere en yogapraksis der er relevant og vedkommende. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at vi hos YOGAMUDRA præsenterer en række forskellige yogaformer. Det er vores erfaring, at man ved at blive præsenteret for flere forskellige tilgange opnår en større åbenhed og ikke foranlediges til at tro, at der er en enkelt sandhed eller én rigtig vej. Frem for ureflekteret at følge et system kan man begynde at bruge yoga til at mærke sig selv, blive bevidst om sine udfordringer og finde en højere grad af balance og frihed i kroppen og i sindet.

Se https://www.yogamudra.dk/Uddannelse for yderligere information.

ANSØGNING
Udfyld ansøgningsskemaet her: https://www.yogamudra.dk/200-timers_yogalaereruddannelse__ansoegning - og send det til info(at)yogamudra.dk, samtidig med at du betaler 1. rate her: https://www.yogamudra.dk/Priser. Vi svarer på din ansøgning indenfor 5 dage.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Hjertevarme yogahilsner,

Bodil & Peter

YOGAMUDRA i byen, Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø
YOGAMUDRA i skoven, Hovmosevej 17, Gadevang, 3400 Hillerød


Udfyld nedenfor og klik SEND:Skriv de bogstaver/tal du ser på billedet nedenfor:
FIND YOGASe alle yoga steder

Gratis E-bøger